lauantai 7. toukokuuta 2011

Sisustuskärpäsen puremana

Nyt muistan taas, mitä oli elämä ennen geelikynsiä. Se oli sitä, että joka toinen ilta oli kaikkea muuta puuhaa paitsi kynsien rupsahtaneiden lakkausten poistamista ja uusien lakkausten toteuttamista. Siispä takaisin siihen elämään, nimittäin kahta päivää kaumpaa eivät näissä sadasosamillin paksuisissa kynnenrippeissä lakat pysy. Ja hehkeältähän pitää aina koittaa näyttää hinnalla millä hyvänsä ;)

Eli paraikaa tässä siis laittelen uusia lakkoja pintaan, pohjustuksena Rimmelin Stronger aluslakka (siinä toivossa, että jonkin sortin vahvistumista tapahtuisi), päälle samaisen merkin French Manicure vaaleanpunainen lycralakka (up to 10 days = mun tapauksessa up to 1 and a half days) ja vielä viimeinen silaus päällyslakan muodossa ja avot. Ja toki vielä Trindin Cuticle Balsamia reunuksille, nätit tulee :)

Kuvailin tänään hieman tässä kodissani asuessani puuhailemiani ja jo valmistuneita huonekalu- ja sisustusprojekteja. Tässä ensimmäinen osa kunnostettujen juttujen esittelystä :)

Ekana hyvin simppeli puinen Lundian tyyppinen hylly. Sain hyllyn puun värisenä ja siitä puuttui kokonaan taustalle tarvittava tukiristikko. Päätin heti kättelyssä maalata hyllyn jollain sisustukseen sopivalla neutraalilla sävyllä. Maalaus sujui rivakasti, vaikkakin ensimmäinen maalipurkki loppui kesken, kun en tarpeeksi ajoissa hoksannut, että kas, tätähän olisi voinut laimentaakin! Ristikko syntyi nokkelasti paneeli- ja laskosverhojen alulatasta. Reiät vain päihin ja keskelle ja ruuvailemaan. Harmittaa hieman, etten kerta kaikkiaan ikinä muista ottaa tuunailuistani ennen ja jälkeen -kuvia vaan ainoastaan niitä jälkeen.. Ehkä vahingosta joskus viisastun. Tässä siis lopputulos maalailuista :)




Toinen projektini, joka kaipasi siveltimen käyttöä on ruokapöytäni, jonka ostin tuolien kera huuto.netistä vuosi sitten muistaakseni yhteensä viidelläkymmenellä eurolla (eli ruokapöytä ja neljä tuolia). Pöytää etsiessäni kriteereinä olivat ainoastaan materiaali (kokopuu) ja muoto simppeli ja suorakaide. Tuolit eivät olleet hääppöiset, oikeastaan aika rimpulat, mutta niihinkin keksin konstin hieman jykevöittää mutta samalla pehmentää ulkoasua, niin ja myös istumiskokemusta :)

Ruokapöydän muutostöihin meni jonkin verran aikaa ja energiaa, vanha ja jo aika lailla kulunut lakkapinta piti saada hiottua pois lähestulkoon kokonaan uuden sävytetyn lakan tieltä. Homma sujui kuitenki suhteellisen joutuisasti käytössä olleen sähkökäyttöisen hiomakoneen ansiosta. Jos en ihan väärin muista, niin taisin pöydän kokonaan hiottuani ja ensimmäisen lakkakerroksen kuivuttua hioa vielä toiseen otteeseen saadakseni mahdollisimman hyvän lopputuloksen. Yhteensä levittelin kolme lakkakerrosta ja annoin tietysti lakkauskertojen välillä edellisten kerrosten kunnolla kuivahtaa.

Tuolien suhteen tein ratkaisun peittää ne kokonaan hupuilla, jotka syntyivät lähellä maalaamani hyllyn sävyä olevasta pellavasta, levyvanusta ja muutamasta palasta vaahtomuovia. Huppujen palasten kaavoittaminen sujui helposti tuolien simppelin muodon takia. En ole kovin kauhea sottapytty syödessäni, mutta pellavan voisi käsitellä jollain huonekalujen suoja-/kyllästeaineella, kunhan vain joskus saisi aikaiseksi sellaista hankkia.







Pellavassa on kiva eläväinen pinta.

Seuraavassa osasessa hieman enemmän ompelua vaatineita touhuiluja :) Siihen asti heippahei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti