tiistai 10. toukokuuta 2011

Sun is shining, the weather is sweet

Lääh ja puuh. Töistä tultu ja vedetty nassuun aimo annos varsinaista gourmet-sapuskaa eli nuudelia tonnikalalla. Ihan  hävettää tämä "suuri" aikaansaavuus ruuanvalmistuksen suhteen. Noh, pääasia, että nälkä lähti!

Tänään oli töissä ohjelmassa aimo annos valelaskosverhojen ompelua sekä pisteenä i:n päälle hieman oman projektin eteenpäin viemistä, eli parin veneenpatjan saaminen nappeja vaille luovutuskuntoon. Siispä enää neljän vaahtomuovipatjan vanuttaminen ja päällisen paikalleen asettelu, sekä kaikkiin päällystetyt napit, niin valmista olisi.

Lupailin aimmin hieman jatkoa kyhäilemieni sisustusjuttujen esittelyyn ja tässä sitä olisi:

Muuttaessani tähän asuntooni olin tyystin sohvaton, enkä mielinyt niihin kovin paljoa sijoittaa, joten uudet sellaiset eivät tulleet kysymykseen. Onnekseni sain lahjoituksena (kiitos A ja L :) ) kaksi erimallista sohvaa, jotka olivat kankailtaan jo hieman kulahtaneen oloisia. Verhoilutaidon omaavana aloin tietysti heti visioida, miten sohvat saisi sointumaan keskenään ja ehkä jopa näyttämään ikäänkuin samaan sarjaan kuuluvilta. Siispä suuntasin Simpalle (Simon Kangastori, ystävien kesken Simppa) ja aloin tutkailla tarkoituksiini sopivia verhoilukankaita. Visioin suht neutraaleista ja vaaleahkoista sävyistä, ja toivoin jotain pientä ja säväyttävää lisää, jottei kokonaisuudesta tulisi liiassa neutraaliudessaan vaisu. Sopivat kankaat löytyivät nopeasti liikkeestä ilman tilailemisen tarvetta, ja tältä näyttävät lopputulokset:

Tässä sohvista se, joka toimii tarvittaessa myös vuoteena. Kuvassa myös ompelemani luonnonvalkoinen thai-silkkityyny, joita on sohvilla yhteensä neljä. Kaksi päällistä löysin valmiina ja kaksi kyhäsin kokoon itse löydettyäni Simpalta kuin ihmeen kaupalla sopivan määrän samaista thai-silkkiä. Karvatyynyt ovat myös Simpalta valmiina ostetut ja kuuluivat heti ne nähtyäni sarjaan "pakko saada!" :)

Sohvien kuviollinen ja yksivärinen (tosin hieman siftaava) kangas ovat samaa sarjaa ja tarkoitettu juurikin tämäntyyppisiin verhoiluoperaatioihin. Kankaat ovat sametintyyppistä materiaalia ja helppoja pitää puhtaina.



Toinen sohvista on vuoteeton kiinteä malli ja himpun verran toista sohvaa kinkkisempi verhoilla. Verhoilin molemmat sohvat samantyyppisesti koittaen luoda yhtenäisen vaikutelman, eli selkänojaosuuden kuviollisiksi ja muut osiot yksivärisiksi. Kuvassa näkyy myös yhden ompelemani tyynyparin toinen osapuoli, eli ruskea tyyny sivulerpukkeilla vai mitkä lie ovatkaan. (Hyvä, että alan termistö on näin hyvin hallussa ;) )

Tässä vielä toinen sohva kokonaisuudessaan. Nämä karvatyynyt ovat myöskin Simpalta samoin kuin thai-silkkiset tyynyt sekä ruskeiden tyynyjen kankaat.
Sohvien lisäksi olen päällystänyt pariinkin otteeseen Mamilta saadun ihanan pienen nojatuolin, joka sijaitsee eteisessä auttamassa vieraita (ja toisinaan itseänikin) jalkineiden pukemisessa ja riisumisessa. Himoitsen joskus vielä hiovani ja lakkaavani tämän söpöläisen puurungon jollain kivalla ruskealla sävyllä.



Nojatuoli on somistettu parilla tyynyllä, joiden päälliset hurautin kasaan jämäpalasta fuksianväristä pellavaa. Kiinnityssysteemiksi tein poikkeuksellisesti nappirivistön ilmettä antamaan.
Eteisessä nojatuolin vieressä on äidiltä saamani kirppislöytö, jolle tuunailin myös uuden ilmeen. Kyseessä on kiva metallinen jalkalamppu ja varjostin, jonka päällystin kullertavalla kirjotulla organzalla :)



Lopuksi vielä aiemmin esittelemäni verhohommelit, eli olohuoneen ruskeat verkkoverhot ja vaaleat bees-kuvioidut verhot ja keittiön ruskeat valelaskosverhot :)

Keittiö

 Olohuone
 Siinäpä tuunailut tältä erää :) Palattaneen äitienpäiväviikonlopun puuhailujen merkeissä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti